Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δημοσίευση της νέας Ψηφιακής Σχολικής Βιβλιοθήκης

Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια της Σχολικής Βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε και η δημιουργία της νέας Ψηφιακής Σχολικής Βιβλιοθήκης, ενός χώρου στον οποίο βρίσκονται αναρτημένα όλα τα ψηφιακά βιβλία που δημιουργήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς.

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ανανεώνεται διαρκώς με νέα βιβλία αποκλειστικά γραμμένα από συγγραφείς όλων των τάξεων, που δοκιμάζουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να συντάξουν  κείμενα και διαλόγους, να σχεδιάσουν τους χαρακτήρες και να επιλέξουν τις εικόνες που συμπληρώνουν τη δική τους φανταστική αφήγηση, περιπετειώδη ιστορία, χαριτωμένο διάλογο ή παρουσίαση.

Η δημιουργία της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης αποτελεί μέρος του ετήσιου Σχεδίου Δράσης του σχολείου για την προώθηση της καινοτομίας και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών/-τριών και προέκυψε από τη συνεργασία Εκπαιδευτικών του σχολείου.

Για τη δημιουργία των βιβλίων χρησιμοποιήθηκε χωρίς κόστος η πολύ εύχρηστη για τους/τις μαθητές/-τριες εφαρμογή StoryJumper ενώ ο ψηφιακός χώρος της βιβλιοθήκης διαμορφώθηκε κατάλληλα στο περιβάλλον της εφαρμογής Symbaloo, η οποία, επίσης, διατίθεται χωρίς κόστος.

Η πρόσβαση στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη γίνεται μέσω της σχετικής καρτέλας που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Οδηγίες εντός της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.