Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Εμπλουτισμός της Σχολικής Βιβλιοθήκης από την Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου και συγγραφή ποιημάτων με τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά

Με μεγάλη χαρά ενημερώνουμε τη σχολική κοινότητα για τον εμπλουτισμό της νέας Σχολικής Βιβλιοθήκης μας, με τη δωρεά 75 ολοκαίνουργιων ποιοτικών παιδικών βιβλίων, χορηγία της ARCADIA, εταιρείας των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου και φορέα υλοποίησης την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου. Τα επιλεγμένα από τον πλούτο της παγκόσμιας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας βιβλία θα συμβάλουν σημαντικά στην πνευματική και αισθητική καλλιέργεια, την ψυχαγωγία και την εσωτερική έμπνευση των μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ευχαριστούμε θερμά την Arcadia, την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου και ιδιαίτερα την κα. Πούπα Κραβαρίτη που επιμελήθηκε τη δωρεά προς όφελος του σχολείου μας.

 

 




Επιπλέον, υλοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων από τη Γορτυνία κα. Μουργελά Βασιλική μέσω της εφαρμογής διαδικτυακής επικοινωνίας και συνεργασίας Webex, με σκοπό τη δημιουργική συγγραφή λυρικών ποιημάτων χαϊκού, αλλά και την εξερεύνηση της αισθητικής απόλαυσης της τέχνης της ποίησης.

Για την υλοποίηση της δράσης χορηγήθηκαν στο σχολείο για τους μαθητές/-τριες 50 αντίτυπα του βιβλίου «Που κρύβονται οι Εποχές» της Βασιλικής Μουργελά, καθώς και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό δραστηριοτήτων για την προετοιμασία των μαθητών/-τριών, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας και ιδιαίτερα του κ. Αναγνωστόπουλου Πάικου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.




Οι μαθητές/-τριες, εμπνευσμένοι από το καταπληκτικό βιβλίο δημιούργησαν τα δικά τους χαϊκού με θέμα την καλοκαιρινή σχολική εορτή που ετοιμάζουν για τη λήξη του έτους.