Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Συμμετοχή του Δ. Σχ. Βυτίνας στο Φεστιβάλ ευφυών συστημάτων Καλαμάτας

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου η ομάδα "Vytina Robotics" του σχολείου μας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της ηλιόλουστης πρωτεύουσαςτης Μεσσηνίας.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα των ομάδων για να θαυμάσουν τις μαθητικές δημιουργίες και να ενημερωθούν για λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη των σύγχρονων πόλεων, με σκοπό τη δημιουργία κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων μελλοντικών κοινωνιών. Η ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε το έργο "Smart Vytina" που περιέχει καινοτόμες εφαρμογές και αυτοματισμούς για την άμεση συλλογή των αποριμμάτων στη Βυτίνα, τηδιαχείριση της στάθμευσης κατά τις τουριστικές περιόδους στο χωριό, και την εξοικονόμηση ενέργειας του Δημοτικού φωτισμού.

Το φεστιβάλ υλοποιήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας και συμμετείχαν 34 μαθητικές ομάδες από σχολεία όλων των βαθμίδων και φορείς της Πελοποννήσου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καλαμάτας για τη φιλοξενία της ομάδας μας και ιδιαίτερα τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Πετρόπουλο Πάναγιώτη και Ασημακόπουλο Φώτιο για την υποστήριξη της συμμετοχής μας στο φεστιβάλ.















 

Βίντεο από την παρουσίαση της ομάδας μας


Βίντεο ανασκόπησης:

 

Παρακολουθήστε το βίνετο ζωντανής μετάδοσης του φεστιβάλ πατώντας εδώ.