Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

"Ο Αϊ-Βασίλης παθαίνει οξεία αμνησία" στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας

Κορυφαία στιγμή έκφρασης των θεατρικών δραστηριοτήτων για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στη διάρκεια του σχολικού έτους αποτελεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια πραγματοποιείται το βράδυ της παραμονής της σχολικής ανάπαυλας. Σε μια θερμή, εορταστική ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Όμηρος Σταθόπουλος» του σχολείου, πραγματοποιήθηκε και φέτος με κάθε επιτυχία η θεατρική παράσταση «Ο Αϊ-Βασίλης έπαθε οξεία αμνησία», στην οποία πρωταγωνίστησαν οι καταπληκτικοί μαθητές/-τριες της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου, υπό τη συνεχή ενθάρρυνση και καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών κας Παπανικολάου Νικολέττας και κ. Ιορδανίδη Βασίλειου, καθώς και την επικουρική υποστήριξη των Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αλλά και των γονέων των μαθητών/-τριών.

Πλούσια συναισθήματα χαράς και ευτυχίας πλημμύρισαν τη σχολική αίθουσα με τους πρωταγωνιστές να σκορπίζουν απλόχερα το γέλιο και τον ενθουσιασμό στους μικρότερους θεατές αλλά και τον θαυμασμό και την ικανοποίηση στους γονείς τους, που απόλαυσαν, καταχειροκροτώντας, κάθε στιγμή του έργου μαζί με φίλους, συνεργάτες και μέλη της σχολικής κοινότητας, ανάμεσα στους οποίους ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιδ. της Δημ. Ενότ. Βυτίνας κ. Σταύρος Δημάκος, η Αντιδ. Παιδείας κα. Παναγιώτα Μπέτσα, ο Αντιδ. της Δημ. Ενότ. Βαλτεσινίκου κ. Ηλίας Ρέππας και ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Βυτίνας κ. Φώτης Κατσούλιας.

Το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς εμπλουτίστηκε με ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι στολιδιών και δώρων, καθώς και καλλιτεχνικές δράσεις για τα παιδιά, τα οποία επιμελήθηκε με μεγάλη προθυμία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μαζί με έναν πλούσιο μπουφέ με άφθονα κεράσματα.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές/-τριες της Α΄ και Β΄ τάξης που πρωταγωνίστησαν, καθώς επίσης, στους ακούραστους Εκπαιδευτικούς κ. Ιορδανίδη Βασίλειο  (M.Ed.) και Παπανικολάου Νικολέττα (PhD), που επιμελήθηκαν με επαγγελματισμό κάθε λεπτομέρεια της παράστασης, διαθέτοντας αμέτρητες ώρες πολύτιμου προσωπικού και οικογενειακού χρόνου, όπως και στην εκπαιδευτικό διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας κα. Κοκκίνη Παναγιώτα  (M.Ed.) για την προετοιμασία των μαθητών/-τριών στην ερμηνεία των ξενόγλωσσων κομματιών που εμπλούτισαν το περιεχόμενο της γιορτής.

Πολλές ευχαριστίες για την υλική και ηθική υποστήριξη στους άμεσους συνεργάτες μας, τους γονείς των πρωταγωνιστών μαθητών/-τριών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τους/τις συναδέλφους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, όπως και του Νηπιαγωγείου, καθώς και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βυτίνας.