Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του Δημ. Σχολείου Βυτίνας με ενέργειες του Δήμου Γορτυνίας

Ένα πάγιο αίτημα εκ μέρους του Σχολείου μας τα τελευταία χρόνια, η αναβάθμιση των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με τη γενική ανακαίνιση του κτηρίου στο προαύλιο του σχολείου, ύστερα από ενέργειες της Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου Γορτυνίας.

Το έργο έρχεται σε συνέχεια των εργασιών που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού για την βελτίωση των προαύλιων χώρων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με τις συντονισμένες προσπάθειες των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας και το ενδιαφέρον του ίδιου του Δημάρχου, που επέβλεπε προσωπικά τα έργα στο σχολείο.
 

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η δημιουργία της Σχολικής Βιβλιοθήκης, η οποία προβλέπεται ύστερα από την ένταξη του σχολείου στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπ. Παιδείας.

Τα έργα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της σχολικής ζωής και της καθημερινότητας των μαθητών και υλοποιούνται σε απάντηση των διαχρονικών αιτημάτων που υποβάλλονταν από το Σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η Σχολική Κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο του Δ. Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, τον Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής του Δήμου εκπαιδευτικό κ. Χριστόπουλο Σταύρο και όλους τους εμπλεκόμενους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας.
 

 
Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη γενναιόδωρη προσφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία της Γορτυνίας, μέσω του Δήμου, προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος, με αποδεδειγμένη κοινωνική δράση στα σχολεία της περιοχής καταγωγής του πατέρα του (Στεμνίτσα), έχει ανταποκριθεί στο παρελθόν σε αίτημα του σχολείου μας για ενίσχυση των προσπαθειών ανανέωσης εποπτικών μέσων διδασκαλίας, αποδεικνύοντας ενεργό κοινωνικό αίσθημα που αξίζει να βρει μιμητές. Ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής και γενναιόδωρος.