Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης e-me

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας η υπηρεσία εγγραφής των μαθητών/-τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και η πλατφόρμα εξ αποστάσεως μάθησης e-me παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Οι γονείς μπορούν να προσπαθήσουν να εγγράψουν τους/τις μαθητές/-τριες και να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα με τα παιδιά σε ώρες μη αιχμής. Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Για τις οδηγίες εγγραφής στο ΠΣΔ δείτε την προηγούμενη ανάρτηση του σχολείου  εδώ.
  


Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας μάθησης e-me
(*Μετά την εγγραφή στο ΠΣΔ)

1. Συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης https://e-me.edu.gr/  με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έδωσε το ΠΣΔ κατά την εγγραφή των μαθητών/-τριών.

 Εικ. 1

2. Μετά την πρώτη είσοδο, ο/η Εκπαιδευτικός της τάξης θα αναζητήσει μέσα στη μέρα τα στοιχεία του/της μαθητή/-τριας και θα τον/την προσκαλέσει να γίνει μέλος της Κυψέλης (Τάξης).

Εικ. 2

3. Ο/Η μαθητής/-τρια κατά την επόμενη είσοδό του/της θα λάβει ειδοποίηση (πάνω δεξιά στο "καμπανάκι") και θα πρέπει να κάνει αποδοχή την πρόσκλησης για συμμετοχή στην Κυψέλη (Τάξη).

Εικ. 3

4. Αφού μεταφερθεί στην Κυψέλη της τάξης του/της (Εικ. 1) ο/η μαθητής/-τρια επισκέπτεται τον ΤΟΙΧΟ για να ενημερωθεί με οδηγίες από τον/της εκπαιδευτικό για τον τρόπο διδασκαλίας και τα μαθήματα που θα παρακολουθεί.


Εικ. 4




Επικοινωνία με τον/την εκπαιδευτικό 
Ο/Η μαθητής/-τρια μπορεί να επικοινωνήσει με ιδιωτικό μήνυμα με τον/την εκπαιδευτικό σχετικά με τη μάθησή του χρησιμοποιώντας το εικονίδιο "φάκελος αλληλογραφίας", που βρίσκεται πάνω δεξιά στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας (Εικ. 2).


Λεπτομερέστερες οδηγίες σύνδεσης μπορείτε να δείτε και εδώ 


Για υποστήριξη μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλ. 2795022359 ή μέσω mail στο mail@dim-vytin.ark.sch.gr