Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού από τους μαθητές του σχολείου



Αυτές τις γιορτινές μέρες, τα χαρούμενα τραγούδια, τα νόστιμα γλυκά, τα πολύχρωμα δώρα και τα λαμπερά στολίδια δεν λείπουν από κανένα παιδί. Όμως υπάρχουν γωνιές του πλανήτη που οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν είναι οι συνηθισμένες...
Οι μαθητές του σχολείου μας αποφάσισαν να αναλάβουν την υποστήριξη ενός τέτοιου παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιών της Action Aid.

Η απόφασή τους αυτή να γίνουν Ανάδοχοι μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αφού η στήριξη των προγραμμάτων στην κοινότητά του το βοηθούν να ξεφύγει από την απόλυτη φτώχεια και να ζήσει μία αξιοπρεπή ζωή.

Αυτές τις γιορτινές ημέρες, σας καλούμε να κάνετε το ίδιο..


«Αν θέλεις να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία ημέρα δώσε του ένα ψάρι. Αν θέλεις να τον χορτάσεις για μια ζωή, μάθε του πώς να ψαρεύει.»





Συνεχίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια από το Σχολείο μας με την πολύτιμη υποστήριξη των μαθητών και των γονιών τους, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όσο και των παιδιών και των οικογενειών τους που υποστηρίζονται καθημερινά μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.
Η συγκέντρωση των ειδών τη φετινή χρονιά είναι ακόμα μεγαλύτερη και η προσφορά της Σχολικής Κοινότητας ακόμα  πιο σημαντική.

Σας ευχαριστούμε.