Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο σχολείο

Ολοκληρώθηκε σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία», που διοργανώθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, και περιλάμβανε ένα σύνολο δράσεων με σκοπό την ανάδειξη της μορφωτικής και εκπαιδευτικής αξίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι μαθητές/-τριες του σχολείου επισκέφθηκαν διαδικτυακά με ζωντανή σύνδεση το μουσείο και το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας και γνώρισαν την ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν βασικά στοιχεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από ζωντανή σύνδεση με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας και συμμετείχαν σε διαδικτυακό βιωματικό καλλιτεχνικό Εργαστήριο σε σύνδεση με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Τις διαδικτυακές συνδέσεις ακολούθησε η διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων για τους/τις μαθητές/-τριες όλων των τάξεων, που πραγματοποιήθηκαν στο άλσος Βυτίνας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών σε έναν καθοδηγούμενο διαδραστικό περίπατο εξερεύνησης του άλσους με τη χρήση κινητών συσκευών και της ψηφιακής εφαρμογής Actionbound, με αθλητικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Σχεδίου Δράσης του σχολείου για τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπυδών.

Το αθλητικό πρόγραμμα επιμελήθηκε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κα. Σπυριδούλα Αλεξοπούλου, ενώ το διαδραστικό παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ιωάννη Καρούντζο σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Φ.Α.

 
 






 





Ε΄ τάξη

ΣΤ΄ τάξη

Β΄ τάξη