Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της Αποκριάς

Μια πρωτότυπη διαδικτυακή σχολική εκδήλωση για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου, με αφορμή την εορτή της Αποκριάς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού της κοινωνικής ζωής, που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, και μέσα σ’ αυτές την έκδηλη ανάγκη των μαθητών για συμμετοχή σε πολιτιστικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο περιβάλλον της ψηφιακής τάξης, όπου όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν διαδικτυακά, ντυμένοι με αποκριάτικες μεταμφιέσεις, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν συμμετοχικές δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια, χοροί, παρουσιάσεις για τα ήθη, τα έθιμα και τις εκδηλώσεις της Αποκριάς, που έγιναν εφικτά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και υλικού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαδικτυακής μάθησης. Οι πρωτότυπες δράσεις και το υλικό της εκδήλωσης σχεδιάστηκαν και συντονίστηκαν εξ αποστάσεως από τους Εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου.

Η εκδήλωση ήταν απρόσμενα διασκεδαστική με τους μαθητές να συμμετέχουν ενθουσιασμένοι, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές επικοινωνιακές τους ικανότητες, μεγάλη υπευθυνότητα, επιμονή και θετική διάθεση.

Μέσα στις πρωτόγνωρες δυσάρεστες εμπειρίες του αποκλεισμού τον τελευταίο καιρό η εκδήλωση αποτέλεσε μια ξεχωριστή ευχάριστη εμπειρία, που συνέβαλε στην αναπτέρωση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων, την οποία, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, έχουν ανάγκη τα παιδιά.



Just Dance

 





Ποίημα των μαθητών της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης