Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Δραστηριότητες στο σχολείο για την παγκόσμια ημέρα Διατροφής

Η Παγκόσμια ημέρα διατροφής, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, αποτελεί, όπως κάθε παγκόσμια ημέρα, μια καλή αφορμή για την ανάδειξη της μεγάλης σημασίας της σωστής και υγιεινής διατροφής των παιδιών. Για τον λόγο αυτό σε κάθε τάξη του σχολείου υλοποιήθηκαν δραστηριότητες ενημέρωσης.

Οι μαθητές/-τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Σωτηροπούλου Εμμανουέλας, αφού προσέγγισαν ολιστικά το θέμα της «Διατροφής», ενημερώθηκαν για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής από τη διαιτολόγο – διατροφολόγο κυρία Καραπιπέρη Ελένη, η οποία συνομίλησε μαζί τους μέσω ηλεκτρονικής τηλεδιάσκεψης. Χρησιμοποιώντας ως αφόρμηση την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και το πιάτο της υγιεινής διατροφής συζήτησε με τους μαθητές για τις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες και ανέδειξε την αξία της ποικιλίας στο καθημερινό παιδικό διαιτολόγιο. Η συζήτηση ήταν απολαυστική, ενώ πλήθος ερωτήσεων και αποριών κατέκλυσαν την ειδικό στη διάρκεια της επικοινωνίας.

Οι μαθητές και η εκπαιδευτικός των τάξεων Ε΄ και Στ΄ ευχαριστούν από καρδιάς την κυρία Καραπιπέρη τόσο για τη συνομιλία μαζί της όσο και για την αποστολή ενδεικτικού διατροφικού παιδικού πλάνου.

 

Τηλεδιάσκεψη της Ε-ΣΤ τάξης

Τι πρέπει να αποφεύγουμε στη διατροφή μας από τη Β΄ τάξη

Β΄ τάξη



 Επιμέλεια άρθρου: κα. Σωτηροπούλου Εμμανουέλα