Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τελετή Αποφοίτησης και παρουσίαση προγράμματος eTwinning

Χωρίς επισκέπτες αλλά με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

Στο πρώτο μέρος της τελετής οι μαθητές παρουσίασαν το αρχικό στάδιο ολοκλήρωσης του προγράμματος eTwinning με τίτλο «Fairy RoboTales», που υλοποιήθηκε στη διάρκεια του έτους με τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ιταλία, την Τυνησία και την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα θεμελιώθηκε τον Μάιο του προηγούμενου έτους κατά την συμμετοχή του Διευθυντή του σχολείου Καρούντζου Ιωάννη σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης και εξεύρεσης συνεργατών, που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία. Σχετική ανάρτηση εδώ.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας με κοινή γλώσσα τα Αγγλικά, οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων προσέγγισαν έννοιες του STEM (Science technology Engineering Mathematics) χρησιμοποιώντας συνεργατικά εργαλεία web 2.0 και εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής για τη δραματοποίηση ενός διαπολιτισμικού παραμυθιού.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Σχολείου, ενώ τους μαθητές καθοδήγησαν, επίσης, ο εκπαιδευτικός υπεύθυνος για την ΣΤ τάξη κ. Παλάντζας Χρήστος και οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας κ. Μανώλης Κυριάκος και κα. Τσιούλου Ιωάννα.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου σχολικού έτους.

Δείτε την επίσημη σελίδα προετοιμασίας του έργου στο Twinspace.




Στο δεύτερο μέρος της τελετής απονεμήθηκαν στους μαθητές της ΣΤ τάξης οι Τίτλοι Σπουδών και, με τις θερμότερες ευχές όλων μας, αποφοίτησαν από το Δημοτικό Σχολείο έχοντας αποκτήσει, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, εμπειρίες, δεξιότητες και γνώσεις, που θα τους συντροφεύουν στις επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσής τους, αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή τους.

Τους ευχόμαστε υγεία, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά τους.



Η σχολική ανάπαυλα και οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν, μετά από μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία, όμως, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και συνολικά το σύστημα εκπαίδευσης, απέκτησαν εμπειρίες γνώσεις και δεξιότητες ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση της εποχής και δηλώνοντας πανέτοιμοι για κάθε νέα πρόκληση.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με θερμές ευχές, ώστε όλα να κυλήσουν θετικά και να παραμείνουμε όλοι υγιείς.