Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημ. Σχ. Βυτίνας στην Τρίπολη

Με φθινοπωρινό καιρό, αλλά με ευχάριστη διάθεση, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εξόρμηση των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας σήμερα στην Τρίπολη, η οποία βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και στολισμού για τις εορτές που πλησιάζουν.

Η εξόρμηση περιλάμβανε επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθηκη της πόλης με σκοπό τη συμμετοχή σε δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την υλοποίηση δραστηριοτήτων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γ' και Δ' τάξεων, υπό τον συντονισμό της εκπαιδευτικού του σχολείου κας. Ντελοπούλου Σταματίνας.
Η επίσκεψη εντάσσεται στη γενικότερη κινητοποίηση του σχολείου για την αναβάθμιση της Σχολικής Βιβλιοθήκης με την ευκαιρία της ένταξής της στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ. Προβλέπεται, με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές/-τριες να έχουν πρόσβαση σε πλήθος βιβλίων και σχετικών δραστηριοτήτων στο σχολείο με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Νεότερα για τη βιβλιοθήκη αναμένονται εντός του προσεχούς διαστήματος.
Θερμές ευχαριστίες στους υπαλλήλους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης και ιδιαίτερα στη Διευθύντρια κα. Παναγιώτα Τσουραπά - Γεωργούλη, για τη ζεστή φιλοξενία και τη συνεργασία μας μαζί τους.

Επιπλέον, με αφορμή την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, επισκέφτηκε την Τρίπολη η θεατρική ομάδα του θεάτρου «Θυμέλη», για να παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου την εορταστική παράσταση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Έλλης Βοζικιάδου. Το έργο έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ως η καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2013-2014 και, έχοντας εναλλακτικό, χαρούμενο και εορταστικό επίλογο, άφησε ευχάριστες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαδίδοντας μηνύματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας για τα παιδιά, που, ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, είναι σημαντικό να κυριαρχούν μέσα μας.











Επιμέλεια άρθρου: Τζίφα Κωνσταντίνα, Καρούντζος Ιωάννης