Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Gold βραβείο στο Δημ. Σχ. Βυτίνας από τα Education Leaders Awards 2019

H Εκπαίδευση γιορτάζει τις καλύτερες πρακτικές της!

Σπουδαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο "GOLD"  της κατηγορίας "Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία" των EDUCATION LEADERS AWARDS 2019 για τις "Καινοτόμες μαθησιακές εμπειρίες επιστήμης και τεχνολογίαςπου πραγματοποιούνται με τους/τις μαθητές/-τριες τα τελευταία χρόνια στο σχολείο. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη.
Η κατηγορία αφορά καινοτόμα έργα ή πρωτοβουλίες ενός Εκπαιδευτικού Οργανισμού που έχει βελτιώσει τη μαθησιακή εμπειρία των διδασκομένων, με θετικό αντίκτυπο στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα ή στην προσωπική ζωή τους.

Τα βραβεία αριστείας ξεκίνησαν ως προσπάθεια ανάδειξης καλών πρακτικών και καινοτομίας στον χώρο της εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της  Boussias Communications.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ προεδρεύει η πρώην Υπ. παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρευρέθησαν προσωπικότητες και σημαίνοντα στελέχη από τον χώρο της εκπαίδευσης και την πολιτεία.

Ειδικά τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε διακεκριμένες προσωπικότητες στον χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας όπως είναι:
 
- Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ερευνητής Καθηγητής πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης του MIT.
- Διάνα Βουτυράκου, πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής καινοτομίας 2019.
- Άγγελο Πατσιά, πρωτοπόρος δάσκαλος από το δημοτικό σχολείο Φουρφουρά Ρεθύμνου.
- Ελένη Αντωνιάδου, κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονας νανοτεχνολογίας και βιοϊατρικής που εργάζεται στην NASA.Απόσπασμα από την τελετή των βραβείων

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις δράσεις που υλοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας τα τελευταία χρόνια:

- Playing with Protons. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας) για τη διάδοση της επιστήμης και της καινοτομίας, καθώς και για την καλλιέργεια θετικών στάσεων και αντιλήψεων για την επιστήμη.

- Mission Space Lab. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) για την εξοικείωση των μαθητών/-τριών με τα βασικά στάδια της επιστημονικής έρευνας.

- Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Λειτουργία εργαστηρίου ρομποτικής με διακρίσεις σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής.

- Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας. Παρουσίαση δράσεων και έργων σε κοινό και κριτικούς.