Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Διαδικτυακό ταξίδι στη Νάουσα: Skype-A-Thon

Μια μοναδική εμπειρία διαδικτυακής επικοινωνίας πραγματοποίησαν οι μαθητές μας με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης #skypeathon, που διοργανώθηκε από τη Microsoft το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου 2016.
Οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας ταξίδεψαν εκατοντάδες διαδικτυακά μίλια για να ανακαλύψουν μια μακρινή περιοχή της Ελλάδας.

Με την υποστήριξη της τεχνολογίας σε ένα κατάλληλα οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο οι μαθητές του σχολείου μας επικοινώνησαν με συμμαθητές τους από ένα άγνωστο μέρος, παρουσίασαν τους εαυτούς τους και έπαιξαν το παιχνίδι "Mystery Skype", με σκοπό να εντοπίσουν τη γεωγραφική θέση του σχολείου τους.
Σύμφωνα με τους κανόνες, οι μαθητές, που δεν γνωρίζουν το άλλο σχολείο, διατυπώνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που δέχονται αρνητική ή θετική απάντηση και αξιοποιώντας πολιτικούς και γεωφυσικούς χάρτες της Ελλάδας εκτιμούν την περιοχή του σχολείου στο οποίο βρίσκονται οι συμμαθητές τους στην άλλη άκρη της διαδικτυακής σύνδεσης. Στο τέλος παρουσιάζουν τον τόπο τους και συνομιλούν για τα ενδιαφέροντά τους.