Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο Άνεργων Γονέων

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ «ΑΝΕΛΙΞΗ»
Αποστολοπούλου 2, 22100 Τρίπολη ΤΗΛ/FAX:2710-235243 e.mail: kρnnα_@otenet.gr

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ                                                                        

    

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Αρκαδίας στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους άνεργους γονείς να ανταπεξέλθουν στον απαιτητικό ρόλο τους και να υποστηριχθούν οι ίδιοι, ώστε να υποστηρίξουν τα παιδιά τους που μεγαλώνουν, ξεκινά την υλοποίηση ενός νέου σεμιναρίου για άνεργους γονείς.
Στο σεμινάριο θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, την ενίσχυση της ικανότητας λήψης σωστών αποφάσεων, αλλά και θέματα σχετικά με  τις ανάγκες και τη συναισθηματική ενδυνάμωση των ίδιων των γονέων που βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας.
Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία σε ένα ομαδικό πλαίσιο να λάβουν ψυχολογική στήριξη, να διαχειριστούν το άγχος που γεννά η απώλεια της εργασίας, να μάθουν να κατανοούν τόσο τα δικά τους συναισθήματα όσο και των παιδιών τους και να προωθούν την ουσιαστική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια.
Συνολικά θα γίνουν 13 εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη).  
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Κέντρο Πρόληψης.

Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας :2710235243 (9:00-15:00).

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.