Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή μας στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Με επιτυχία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, αφιερωμένο στις μαθητικές δράσεις και τα επιτεύγματα των σχολείων, που παρουσιάστηκαν σε ένα μεγάλο κοινό μαθητών/-τριών, εκπαιδευτικών και γονέων που επισκέφθηκαν το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Στην παράλληλη έκθεση του φεστιβάλ, συμμετείχε το σχολείο μας, που εκπροσωπήθηκε από η ομάδα ρομποτικής και το έργο "Arcadia Planitia" για τον αποικισμό του πλανήτη Άρη, που βραβεύτηκε πρόσφατα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο Φεστιβάλ, εκτός από τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν και ομάδες φοιτητών και εργαστηρίων που εκπροσωπούσαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.





Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το Δημ. Σχ. Βυτίνας στο Athens Science Festival 2019

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Ελλάδας για το 2019 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, κορυφώνοντας τις δραστηριότητές του αλλά και το πλήθος των επισκεπτών του. Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν σε πλήθος επιτευγμάτων και διαδραστικών εκθεμάτων της τεχνολογίας και της καινοτομίας, πήραν μέρος σε πειράματα φυσικής, χημείας και ταξίδεψαν στον κόσμο της επιστήμης γενικότερα, παίρνοντας ταυτόχρονα μια γεύση από τις εκπαιδευτικές πρακτικές του μέλλοντος (επαυξημένη πραγματικότητα, τρισδιάστατη εκτύπωση, εκπαιδευτική ρομποτική κα.).

Στη Διαδραστική Έκθεση του Φεστιβάλ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας παρουσίασε το βραβευμένο έργο «Arcadia Planitia» στους επισκέπτες που παρακολουθούσαν με μεγάλο ενθουσιασμό την ομάδα μαθητών/-τριών να επικοινωνεί την πρωτότυπη ιδέα για τον Αποικισμό του πλανήτη Άρη.

Η συμμετοχή στους προηγούμενους διαγωνισμούς ρομποτικής και τις εκθέσεις επιστήμης και τεχνολογίας αποτελούν σπουδαίες εμπειρίες για τα παιδιά που καλούνται να υποστηρίξουν δημόσια τα πρωτότυπα έργα τους που έχουν δημιουργήσε με ανακαλυπτικές μεθόδους μάθησης. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από τις γνώσεις, αναπτύσσουν ιδιαίτερα δεξιότητες επικοινωνίας και πνεύμα συνεργασίας, ενώ η γενικότερη εμπειρία συμβάλλει τα μέγιστα στην ευρύτερη κοινωνικοποίησή τους.