Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ομιλία για την έναρξη της νέας σχ. χρονιάς




Βυτίνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016


Σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας,
Πρόεδρε της Σχ. Επιτροπής Αντιδήμαρχε κ. Μητρόπουλε,
Δημοτικέ σύμβουλε κ. Θεοδωρόπουλε,
Αγαπητοί γονείς-συνεργάτες,
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
Αγαπημένα μας παιδιά,

Με τη θεία έμπνευση και τις ευλογίες της εκκλησίας που μόλις πήραμε, με φιλόδοξα σχέδια, όνειρα και ελπίδες, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, σας υποδεχόμαστε σήμερα με χαμόγελο και αισιοδοξία, και αυτό το μήνυμα θέλουμε να πάρετε μαζί σας: ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλουμε στην ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Σε αυτό το έργο σας θέλουμε όλους συμπαραστάτες.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική, ευχάριστη και πετυχημένη, βάζοντας ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, το δικό του μερτικό για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες, συνεργάτες και φίλους του σχολείου, που με την παρουσία σας σήμερα εδώ μας εμψυχώνετε και μας δίνετε δύναμη, ώστε, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες ευκαιρίες και εφόδια στους μαθητές μας χωρίς να τους στερήσουμε καθόλου την ελπίδα.


Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε πολλά άτομα μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θα βρισκόμαστε δίπλα σας σε όλες τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες, τις χαρές και τις λύπες σας. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια ο σεβασμός των δικαιωμάτων, καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων θεωρούνται αυτονόητα, όπως αυτονόητος θεωρείται και ο σεβασμός στον χώρο και τα εργαλεία που σας παρέχει το σχολείο. Είναι ευκαιρία σήμερα να θέσετε νέους στόχους και εμείς οι δάσκαλοί σας θα είμαστε μαζί σας για να σας στηρίξουμε και να σας εμπνεύσουμε, ώστε να αποκτήσετε εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του δημοτικού αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο. Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοί σας αλλά και οι συμμαθητές σας, το σχολείο να γίνει η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.

Μαζί με τα πρωτάκια καλωσορίζουμε και τις νέες εκπαιδευτικούς που μόλις σήμερα τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας. Νέες συνάδελφοι που καλούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να προσφέρουν έργο και να ανταποκριθούν με επαγγελματισμό στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Είμαστε βέβαιοι πως με τη φρεσκάδα σας και τη θετική αύρα σας θα συμβάλλετε με νέες ιδέες και αντιλήψεις και θα εμπλουτίσετε το έργο που παρέχεται από το σχολείο μας.


Πολλές θερμές ευχές από τους συναδέλφους μου και από εμένα για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ευχαριστώ.


Ο Διευθυντής του Σχολείου

Καρούντζος Ιωάννης